Aankondiging kerstpakketten

Kerstpakkettenactie interkerkelijke werkgroep Arm in Arm

Velen hebben het moeilijk in deze tijd

En voeren een overlevingsstrijd

Er worden dagelijks keuzes gemaakt

Er wordt ook van de weg geraakt

Aan hen wordt nu gedacht

Voor, tijdens en na de kerstnacht

Als medemens hebben we elkaar nodig

Een mooi gebaar is niet overbodig.

De feestmaand december is weer aangebroken. Een mooie tijd om gezellig met familie en vrienden bij elkaar te komen in deze donkere dagen van het jaar. Om samen de geboorte van de Heer te vieren, of gewoon gezellig samen met elkaar wat te eten en te drinken. Even de beslommeringen van alle dag te laten voor wat ze zijn en genieten van de rust die Kerstmis met zich meebrengt.

Toch is dit niet voor iedereen weggelegd. Er zijn veel mensen in Dongen die het moeilijk hebben en dagelijks een overlevingsstrijd moeten voeren om alle touwtjes aan elkaar te kunnen knopen.

Voor deze mensen heeft werkgroep arm in arm al vele jaren de doelstelling om een kerstpakket te bezorgen, waardoor ook zij rond het kerstfeest iets extra’s hebben om van te genieten.

Voor deze mensen is een kerstpakket géén luxe, maar een aangename aanvulling op hun levensmiddelenvoorraad voor de komende feestdagen.

Vroeg in het najaar wordt door de werkgroep, in samenwerking met Horeca Dongen en Rotaryclub Gilze-Rijen en Dongevallei begonnen met de eerste activiteiten om de kerstpakkettenactie weer te doen slagen.

Het ziet er naar uit dat ook dit jaar weer een goed gevuld kerstpakket kan worden samengesteld.

Jaarlijks wordt nagegaan welke mensen in Dongen in aanmerking komen voor een kerstpakket. Het criterium hiervoor is dat de mensen het financieel niet breed hebben en leven op bijstandsniveau.

Dit jaar hebben er zich, in vergelijking met vorig jaar, een vijftigtal mensen meer aangemeld, waardoor het aantal kerstpakketten op 230 komt.

In de week voor Kerstmis zullen een twintigtal bezorgers de kerstpakketten gaan bezorgen.

Wanneer u een kerstpakket hebt ontvangen en u dit wilt afstaan dan kunt u uw kerstpakket inleveren op het parochiecentrum naast de Laurentiuskerk, Hoge Ham 84 (geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 11.30 uur)

Onze dank gaat uit naar al degenen, die op welke wijze dan ook, mee hebben geholpen aan het slagen van deze actie. Het was hartverwarmend om de betrokkenheid te ondervinden en de bereidheid wat te doen voor de onze medemens,ongeacht geloof of afkomst.

Meer informatie over onze werkgroep is te vinden op www.arminarmdongen.nl.

De moeite waard om hier een bezoek aan te brengen.

Wilt u met ons in contact komen dat kan door een mailtje te sturen naar info@arminarmdongen.nl

of telefonisch voor ’s-Gravenmoer 06-15142403 en voor Dongen 06-40980015.

Wij wensen u een gezegend kerstfeest toe en voor u in alle opzichten een goed 2017

Interkerkelijke werkgroep Arm in Arm