Arm in Arm & Kerstpakketten 25 Gulle Gevers (sponsoren) gezocht voor € 100,- per jaar

“Erg bedankt voor het kerstpakket” , zei Jan.” Er zaten heel lekkere dingen in. De volgende dag konden mijn zoon en ik nog heerlijk smullen van de ragout-in-blik”. Jan is zeer dankbaar voor de onverwachte blijk van medeleven in zijn financieel en sociaal moeilijke situatie. Jan is een gescheiden vader van 58 jaar uit Dongen. Hij werd onlangs getroffen door een zwaar herseninfarct. Daardoor werd hij werkloos. Hij leeft van een bescheiden WIA-uitkeringen en ondergaat een langdurige revalidatietherapie in de omgeving van Dongen.

Recent nam ook Jolanda uit ‘s-Gravenmoer contact op met de werkgroep Arm in Arm. “Onlangs ben ik gescheiden van mijn man. Met mijn vier kinderen kan ik eigenlijk niet rondkomen. Ik heb geen idee van mijn financiën en ik kom wekelijks tekort. Mijn kinderen lijden er erg onder”. Bij het huisbezoek raadt een werkgroepslid aan om enkele toeslagen aan te vragen bij de Belastingdienst maar ook een beroep te doen op Stichting Leergeld, de Voedselbank en de Meedoenregeling bij de gemeente Dongen. Mede hierdoor is haar financiële situatie verbeterd.

Helaas zijn er  in Dongen nog steeds  medeburgers die financieel maar heel moeizaam rondkomen. De werkgroep schat in dat in 2018 zo’n 500 gezinnen in betrekkelijke armoede leefden. In de Kersttijd wil Arm in Arm laten zien dat zij niet aan hun lot worden overgelaten. Het kerstpakket is een klein gebaar maar geeft velen moed in de donkere dagen van december.

In de kersttijd delen de vele vrijwilligers van de werkgroep Arm in Arm jaarlijks zo’n 250 kerstpakketten uit aan de minder draagkrachtige medeburgers van Dongen en ’s-Gravenmoer. Dat vergt jaarlijks veel onbaatzuchtige inzet zoals het regelen van de inkopen, het samenstellen van de pakketten, het opstellen van de adressenlijsten en uiteindelijk de feitelijke aflevering aan huis. Om dit ook in de toekomst mogelijk te blijven maken, zoekt Arm in Arm tenminste 25 ‘Gulle Gevers’ . Dankzij uw financiële ondersteuning kunnen wij hier ons voor blijven inzetten.

De sponsoren worden gevraagd om voor tenminste 3 jaar een donatie van € 100,- per jaar te willen geven (deze bijdrage is jaarlijks regulier aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting  bij de giften waarbij wel het drempelbedrag wordt gehanteerd).

Voor Arm in Arm , en voor de schenkers zelf, zou het nog beter zijn als zij zich voor 5 jaar daartoe willen verbinden. De oecumenische werkgroep Arm in Arm is onderdeel van de Parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart en heeft daardoor de ANBI status .Hierdoor  bestaat namelijk de mogelijkheid   tot een giften-aftrekpost voor de Inkomstenbelasting waarbij geen drempelbedrag wordt gehanteerd.

De Oecumenische werkgroep Arm in Arm bestaat uit louter vrijwilligers. De organisatie wordt al vele jaren gesteund door de verschillende kerkgenootschappen in Dongen. Het uitdelen van de kerstpakketten is slechts een deel van het werk van Arm in Arm. De werkgroep staat voor iedereen klaar om de armoedeproblemen te bespreken en naar mogelijke oplossingen te zoeken. Het motto van Arm in Arm :  “Elk mens verdient een menswaardige manier van leven”.

Wij van Arm in Arm rekenen op tenminste 25 goedgeefse medeburgers of bedrijven, die zich voor langere tijd (3 of 5 jaar) willen verbinden tot het geven van € 100,- per jaar. Kunnen wij ook op uw steun rekenen ? U kunt zich telefonisch en/of via e-mail aanmelden: