De schaamte voorbij

Voordat ik begin te schrijven over de hulp die ik van arm in arm heb mogen ontvangen de afgelopen jaren, schrijf ik wat steekwoorden op… De verbazing en dankbaarheid, zo noem ik de stand van mijn opengevallen mond maar even, zijn zeker op zijn plaats! 

Door een scheiding in 2017 kom ik via maatschappelijk werk in contact met arm in arm. Helaas is er door deze scheiding een schuld ontstaan, die ik zelf niet weggewerkt krijg op dat moment. 

Schuldhulpverlening is het resultaat en aangezien deze niet ‘soepel’ verloopt, heb ik, de afgelopen jaren steun mogen ontvangen vanuit de werkgroep arm in arm. Met schaamte en een ongemakkelijk gevoel heb ik hen om hulp gevraagd. 

Het kerstpakket was mijn eerste kennismaking, wat een verrassing en cadeau om deze te mogen ontvangen. Juist in deze dagen is het zo fijn iets extra’s te hebben.  

Toen bleek dat mijn bewind voering niet helemaal goed verliep, was er vanuit arm en arm hulp om één en ander inzichtelijk te krijgen en in goede banen te leiden. Als ondersteuning kreeg ik een boodschappen bon. Zo fijn om zelf boodschappen te kunnen kopen die ik nodig had. 

Een tijd later kreeg ik zomaar een tas vol met groenten en fruit. Dat zijn de dingen die ik juist door mijn situatie me niet altijd kan veroorloven. En oh zo belangrijk om me staande te kunnen houden. Zowel fysiek als mentaal.  

Ik werkte in 2018 een aantal uren per week en ben daarnaast een opleiding begonnen. Deze werd gegeven door de Tientjes academie in Breda. Hier werd ik op gewezen door een goede vriendin.  

Speciaal voor mensen die in een (gedeeltelijke) uitkering zitten. Zo kun je dus toch studeren en werken aan een betere toekomst. Ik betaalde slechts een tientje per opleidingsdag. 

Helaas veranderde mijn financiële situatie toen ik het tweede opleidingsjaar ging starten. Wederom was daar arm in arm, die mij volledige steunde zodat ik mijn opleiding af kon maken. Inmiddels ben ik geslaagd en kan ik met deze opleiding op zak in 2021 gaan starten met zicht op een betere toekomst! 

Snappen jullie als lezer inmiddels mijn opengevallen mond van alle hulp die ik heb mogen ontvangen?! En dit is nog niet alles… 

Ik heb de afgelopen jaren een paar keer een boodschappen bon mogen ontvangen. Én elk jaar een kerstpakket. Dat is en blijft zo’n bijzonder cadeau.  

Als klap op de vuurpijl mocht ik op vakantie. Met mijn zoon, in een heerlijk vakantiepark. We kregen zelfs boodschappengeld mee. Wat een heerlijkheid was het om er even helemaal uit te zijn. We hebben er enorm van genoten en konden er weer helemaal tegenaan daarna! 

Het bijzondere van de mensen van Arm in Arm is, dat zij mij met zoveel respect behandelen. Als een gewoon volwaardig mens. Ze luisteren en zijn er voor je, als ze dat kunnen, waar je dat nodig hebt. 

Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mijn schaamte voorbij ben.  

Hoe bijzonder is dat. 

Net zo bijzonder als de mensen van Arm in Arm.  

Enorm Bedankt!!