Ervaring uit de praktijk: “Liever vraag je niet om hulp, dat begrijpen wij als geen ander.”

Door financiële problemen konden we de schoolkosten voor onze kinderen niet betalen en nam schuldhulpverlening van de gemeente, na onze goedkeuring, hierover contact op met “Stichting arm in arm” voor hulp. Korte tijd later werden we benaderd voor een intakegesprek aan huis door twee heren. Uiteraard speelt schaamte een rol en wil je dit liever niet, toch zijn we nu ontzettend gelukkig dat dit is gebeurd. De heren kwamen op huisbezoek en hebben zonder oordeel aangehoord wat er aan de hand was en dit opgepakt. Aan het einde van het bezoek ontvingen we zelfs een cadeaubon voor een supermarkt. Wat was dat welkom!

Uiteindelijk hebben ze ons niet alleen met een deel van de schoolkosten geholpen (het andere deel is, met hulp van Stichting arm in arm, door school betaald), ook toen er een viering in het dorp was (75 jaar bevrijding) en hiervan voedsel over was, hebben we een aantal tassen vol etenswaar mogen ontvangen. Verder hebben onze kinderen een cadeaubon met sinterklaas gekregen, voor de kerstvakantie waardebonnen voor Dongen Ice en voor de zomervakantie een vakantietasje met inhoud (waardebonnen van diverse winkels) en een vlieger. Tot onze grote verbazing kregen we zelfs een week zomervakantie cadeau, met vakantiegeld, in een chalet in de buurt, met daarbij een fietstocht op een vierpersoonsfiets en midgetgolf. Wat hebben we een plezier gehad en hiervan ontzettend genoten!

Tevens wordt met enige tussenpozen door de stichting geïnformeerd of er op een bepaald vlak nog hulp wenselijk is. Fantastisch gewoon! En als ik één van beide heren van het huisbezoek in het dorp tegenkwam, reageerde deze niet of zeer discreet. Dat voelde fijn en veilig.

We zijn nu dus enorm dankbaar voor deze stap, ondanks dat het om hulp vragen en het ontvangen ervan een hoge drempel was. Het is goed dat te overwinnen, want je krijgt er zoveel voor terug. Wij zijn de Stichting arm in arm enorm dankbaar voor wat zij in ons leven betekend hebben, dat is en blijft echt onvergetelijk voor ons. Stichting arm in arm is voor iedereen toegankelijk en maakt geen onderscheid. Daarom hopen we dat meer mensen soortelijke fijne ervaringen mogen ontvangen van deze hartverwarmende stichting.