Geheel verzorgde vakantie, dankzij werkgroep Arm in Arm

Geheel verzorgde vakantie, dankzij werkgroep Arm in Arm

Elk jaar worden een aantal gezinnen in de gelegenheid gesteld om een welverdiende vakantie door te brengen in een huisje of een caravan op een camping. Deze vakantieweken worden mede mogelijk gemaakt door Vincentius Dongen en het Vakantiebureau. Het betreft gezinnen of alleenstaanden die al jaren niet meer op vakantie zijn geweest, omdat daartoe de financiële middelen ontbraken.

Ook dit jaar hebben drie gezinnen een heerlijke vakantieweek doorgebracht.

Het eerste gezin is een groot gezin van 7 personen. Zij zijn een week verbleven op RCN vakantiepark “De Flaasbloem” in Chaam. Voor het eerst sinds lange tijd ging het gehele gezin een week weg. De spanning van wat er allemaal ging komen liep in de maanden vooraf aan het vertrek steeds verder op. De kleintjes konden niet wachten en de dagen werden afgeteld. De schoolvakantie begon. Nu nog een weekje thuis en dan op naar Chaam. Eindelijk was het zover. Hoe zou het zijn, hoe zou de bungalow eruit zien.

Als werkgroep Arm in Arm kregen we nog een appje met de tekst: “We zijn gepakt en hebben er zin in”

Na het inchecken werd de bungalow bekeken en gekeken wat het park zoal te bieden had.

Al gauw liepen ze de mascotte van het park tegen het lijf. Een mooie gelegenheid om op de foto te gaan. De gehele week werden de kinderen vermaakt. De kinderen hadden het naar hun zin en vader en moeder hebben genoten van het plezier van de kinderen. Zelfs de hond (die ook mee mocht) was in z’n nopjes.

Het tweede gezin is een moeder en twee kinderen. Zij gingen een week naar Molencatenpark Bosbad Hoeven.

Daar staat een caravan, gerund door Vincentius. Bij aankomst werden een aantal foto’s verstuurd naar werkgroep Arm in Arm, om hun waardering te laten zien, dat ze een vakantieweek kregen aangeboden. De caravan staat op een mooie plaats en is lekker groot. Ruimte genoeg dus. Bosbad Hoeven staat bekend om z’n waterspeelpark Splesj en een grote binnenspeeltuin.

Ook dit gezin heeft een prima week achter de rug en zijn uitgerust huiswaarts gekeerd.

Het derde gezin is een moeder met één kind. In de laatste week van de vakantie gingen ook zij naar Bosbad Hoeven. Het werd ook voor hen een heerlijke vakantieweek. De moeder schreef het volgende “We hebben elke dag op ons gemakje naar voren gewandeld en intensief in de speeltuin gespeeld en heerlijk elke dag gezwommen. Een superleuke vakantie en we hebben ons geweldig vermaakt”

Het doet Werkgroep Arm in Arm, alsmede Vincentius Dongen en het Vakantiebureau, goed de enthousiaste verhalen te horen van de mensen die een fijne vakantie hebben gehad.

Deze mensen hebben even hun sores kunnen vergeten en als organisators van deze vakantieweken zijn we blij dat we ook in 2017 de mogelijkheid hebben gehad om vakanties aan te bieden.

Ook voor 2018 zijn we voornemens om een aantal gezinnen op vakantie te laten gaan. Om hiervoor in aanmerking te komen gelden een aantal voorwaarden o.a.

– Het inkomen ligt op bijstandsniveau

– Wegens de financiële situatie is men langere tijd niet op vakantie geweest

– Er is een goede reden om er even tussen uit te gaan

– Men is via de werkgroep nog niet op vakantie geweest.

Als u denkt voor een vakantie in aanmerking te komen, kunt u tot 01 december 2017 uw motivatie sturen naar werkgroep arm in arm via het aanmeldingsformulier op de website www.arminarmdongen.nl. Door de werkgroep zal bekeken worden wie ervoor in aanmerking komen. Er is geen correspondentie mogelijk over de beslissing van de werkgroep.